FAALİYETLERİMİZ
Kültürel Faaliyetler

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ:
Sancaklar Vakfı, İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Siirt’te düzenlediği Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) doğduğu ay olarak bilinen Nisan ayının ikinci haftasında yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine sponsor olmaktadır. Bu etkinliklerde mevlid okutulmakta, Sakal-ı Şerif ziyareti yapılmakta ve Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi ziyaret edilmektedir.

Bunun yanı sıra, Siirt il ve ilçelerdeki lise ve ortaokul öğrencilerine Hz. Muhammed (S.A.S.) ile ilgili 60.000 adet kitap dağıtılmakta ve bununla ilgili il çapında kompozisyon, şiir ve bilgi yarışmaları düzenlenmekte ve ödüller verilmektedir. Aynı zamanda Kan Bağışı Kampanyası ile halkı bu konuda bilinçlendirerek kan bağışında bulunmaları teşvik edilmektedir. Ayrıca, belirlenen ihtiyaç sahiplerine gıda, giysi ve tekerlekli sandalye yardımlarında bulunulmaktadır. Etkinliğin son gününde ise, o gün doğan bebekler ziyaret edilip hediye takdimi yapılmaktadır.

KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ:
Amaçları arasında kültürel faaliyetlere katkıda bulunmak olan Sancaklar Vakfı, İstanbul Büyükçekmece’de her sene düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali’nde, halkın kültür ve sanatla buluşmasına destek vermektedir.